top of page

Tilly och bokvandrarna - Bokrecension

Uppdaterat: 18 juni 2022


En ipad med bokomslaget på står lutad mot en senapsgul kudde  bredvid sitter en virkad kanin

Här har vi en bok som jag har sett florera en massa på Instagram men som jag först nu haft möjlighet att läsa.


Tilly och bokvandrarna handlar om Matilda, som kallas för Tilly. Hennes mamma försvann när Tilly var liten, så nu bor hon tillsammans med sin mormor och morfar som äger en bokhandel. Tilly älskar att läsa böcker och en dag händer något riktigt märkligt. Två karaktärer från hennes favoritböcker dyker plötsligt upp i bokhandeln och Tilly får till och med följa med in i deras böcker. Tilly är en bokvandrade, och kanske är det lösningen för att reda ut vad som egentligen hände med Tillys mamma för alla år sedan.


Tilly och bokvandrarna är en mysig och spännande bok för barn i åldrarna 9-12. För en bokälskare som mig är det så klart alltid extra roligt när böcker handlar om böcker eller bokhandlar, eller ännu bättre när läsning är magi.


Tilly är en karaktär som är lätt att känna igen sig i. Hon har kompisproblem i skolan då hon nyligen förlorat en kompis som hon varit väldigt tajt med och nu försöker hon hitta en ny kompis att dela sina äventyr med.


Det här är en härlig bok om vänskap, äventyr, magi och vad som egentligen är rätt och fel.


Jag ser fram emot att läsa mer om Tilly och hennes bokvandraräventyr.


Har du läst Tilly och bokvandrarna? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tycker.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!
 Titel: Ekonomikalendern

Författare: Christina Sahlberg

Förlag: Polaris fakta

ISBN: 9789189215764

Comments


bottom of page