top of page

Fåglarnas konferens - Bokrecension


Serien om Miss Peregrines hem för besynnerliga barn fortsätter. Vi är nu inne på den femte boken i serien.


Jacob har fått en mycket viktig uppgift. Att överlämna den besynnerliga Noor Pradesh till tomgastjägaren V. Problemet är bara att det är fler som vill få tag i Noor. Det finns nämligen en profetia som förutspår en kommande apokalyps. En apokalyps som endast Noor kan förhindra. Uppdraget blir snabbt besvärligare än vad Jacob trott. Ingen vet var V finns och spåren han har att gå efter är väldigt få.


Fåglarnas konferens tar vid nästan exakt där Dagarnas karta slutar.Jag gillar att vi slängs direkt in i händelserna utan en massa återblickar eller presentationer. Det gör visserligen att du förväntas komma ihåg vad som har hänt i de tidigare böckerna, vilket jag inte har något som helts emot.


Jag tycker storyn var bra, den flyter på på ett naturligt sätt och det händer ständigt nya grejer utan att det blir rörigt eller tråkigt. Farorna hopar sig och bygger upp för ett avgörande slut i den sjätte boken.


Jag upplever att den här serien är uppdelad i två delar. De tre första böckerna känns som en separat serie och de tre senare böckerna känns som en separat serie. Det finns en brytpunkt efter de tre första böckerna, där det liksom finns ett tydligt slut, varefter de tre nya böckerna handlar om ett helt nytt äventyr.


Jag hade en väldigt lång paus efter att jag läste den tredje boken vilket gjorde att jag hade svårt att minnas karaktärerna och deras förmågor när jag slutligen läste fjärde boken. Den här gången gick det inte lika länge innan jag plockade upp femte boken vilket gjorde det hela betydligt lättare. Det var mycket enklare att komma in i berättelsen igen och minnas vem som var vem.


Har du läst Fåglarnas konferens? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tycker.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!


 

Titel: Fåglarnas konferens (Miss Peregrine, #5)

Författare: Ransom Riggs

Förlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 9789129719628

Comments


bottom of page