top of page

Mina senaste bokrecensioner


Serien om Miss Peregrines hem för besynnerliga barn fortsätter. Vi är nu inne på den femte boken i serien.


Jacob har fått en mycket viktig uppgift. Att överlämna den besynnerliga Noor Pradesh till tomgastjägaren V. Problemet är bara att det är fler som vill få tag i Noor. Det finns nämligen en profetia som förutspår en kommande apokalyps. En apokalyps som endast Noor kan förhindra. Uppdraget blir snabbt besvärligare än vad Jacob trott. Ingen vet var V finns och spåren han har att gå efter är väldigt få.


Fåglarnas konferens tar vid nästan exakt där Dagarnas karta slutar.Jag gillar att vi slängs direkt in i händelserna utan en massa återblickar eller presentationer. Det gör visserligen att du förväntas komma ihåg vad som har hänt i de tidigare böckerna, vilket jag inte har något som helts emot.


Jag tycker storyn var bra, den flyter på på ett naturligt sätt och det händer ständigt nya grejer utan att det blir rörigt eller tråkigt. Farorna hopar sig och bygger upp för ett avgörande slut i den sjätte boken.


Jag upplever att den här serien är uppdelad i två delar. De tre första böckerna känns som en separat serie och de tre senare böckerna känns som en separat serie. Det finns en brytpunkt efter de tre första böckerna, där det liksom finns ett tydligt slut, varefter de tre nya böckerna handlar om ett helt nytt äventyr.


Jag hade en väldigt lång paus efter att jag läste den tredje boken vilket gjorde att jag hade svårt att minnas karaktärerna och deras förmågor när jag slutligen läste fjärde boken. Den här gången gick det inte lika länge innan jag plockade upp femte boken vilket gjorde det hela betydligt lättare. Det var mycket enklare att komma in i berättelsen igen och minnas vem som var vem.


Har du läst Fåglarnas konferens? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tycker.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!


 

Titel: Fåglarnas konferens (Miss Peregrine, #5)

Författare: Ransom Riggs

Förlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 9789129719628Det här är en bok jag fått väldigt många frågor om. Många har sätt den eller hört talas om den men inte läst den själva. Den fångade direkt mitt intresse när jag bläddrade på min ljudbokstjänst.

Jag är nämligen själv inne i förändringsfas i livet för att hitta och skapa mitt bästa jag. Lite nya rutiner är precis vad jag behöver. Så jag slängde mig över boken direkt.


Boken handlar om att hur man skapar nya vanar och blir av med gamla vanor som man inte längre vill ha. Man går igenom mycket om och kring varför det just kan vara svårt att ändra på sina vanor. Enkla tips för du förenklar för god vanor som du vill behålla och försvårar för dåliga vanor som du inte vill ha. Tex. föreslår författaren att man ska ställa in tv:n i garderoben om man vill sluta slötitta på tv. Processen att plocka ut tv:n från garderoben bara för att fylla tiden med slötittande gör att man att troligtvis avstår. Det blir helt enkelt för jobbigt.

Tyvärr höll boken inte riktigt måttet för mig. Ämnet var absolut intressant vilket var anledningen till att jag valde att läsa färdigt boken, men jag fann boken otroligt tung och jobbig att läsa. Jag fick inget riktigt flyt i texten och jag upplevde det lite som att vada igenom gyttja. Jag upplevde även att det var mycket ordbajseri vilket bidrog till känslan att läsa och läsa och ändå aldrig komma vidare. För varje sak författaren rabblade de upp tre exempel.

Trotts det kände jag ände att jag tog med mig några saker från boken. Jag fick absolut nya insikter om vanor och nya tankar på hur jag ska förbättra mina nuvarande vanor så läsningen var inte helt bortkastad. Jag blev absolut inspirerad och tog till mig flera av tipsen för att implementera i min vardag.

Har du läst 1% regeln? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tycker.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!
 Titel: 1% metoden

Författare: James Clear

Förlag: Akademius Förlag

ISBN: 9789198624601


En ipad med bokomslaget på står lutad mot en senapsgul kudde  bredvid sitter en virkad kanin

Här har vi en bok som jag har sett florera en massa på Instagram men som jag först nu haft möjlighet att läsa.


Tilly och bokvandrarna handlar om Matilda, som kallas för Tilly. Hennes mamma försvann när Tilly var liten, så nu bor hon tillsammans med sin mormor och morfar som äger en bokhandel. Tilly älskar att läsa böcker och en dag händer något riktigt märkligt. Två karaktärer från hennes favoritböcker dyker plötsligt upp i bokhandeln och Tilly får till och med följa med in i deras böcker. Tilly är en bokvandrade, och kanske är det lösningen för att reda ut vad som egentligen hände med Tillys mamma för alla år sedan.


Tilly och bokvandrarna är en mysig och spännande bok för barn i åldrarna 9-12. För en bokälskare som mig är det så klart alltid extra roligt när böcker handlar om böcker eller bokhandlar, eller ännu bättre när läsning är magi.


Tilly är en karaktär som är lätt att känna igen sig i. Hon har kompisproblem i skolan då hon nyligen förlorat en kompis som hon varit väldigt tajt med och nu försöker hon hitta en ny kompis att dela sina äventyr med.


Det här är en härlig bok om vänskap, äventyr, magi och vad som egentligen är rätt och fel.


Jag ser fram emot att läsa mer om Tilly och hennes bokvandraräventyr.


Har du läst Tilly och bokvandrarna? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tycker.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!
 Titel: Ekonomikalendern

Författare: Christina Sahlberg

Förlag: Polaris fakta

ISBN: 9789189215764

bottom of page