top of page

1% metoden av James Clear - BokrecensionDet här är en bok jag fått väldigt många frågor om. Många har sätt den eller hört talas om den men inte läst den själva. Den fångade direkt mitt intresse när jag bläddrade på min ljudbokstjänst.

Jag är nämligen själv inne i förändringsfas i livet för att hitta och skapa mitt bästa jag. Lite nya rutiner är precis vad jag behöver. Så jag slängde mig över boken direkt.


Boken handlar om att hur man skapar nya vanar och blir av med gamla vanor som man inte längre vill ha. Man går igenom mycket om och kring varför det just kan vara svårt att ändra på sina vanor. Enkla tips för du förenklar för god vanor som du vill behålla och försvårar för dåliga vanor som du inte vill ha. Tex. föreslår författaren att man ska ställa in tv:n i garderoben om man vill sluta slötitta på tv. Processen att plocka ut tv:n från garderoben bara för att fylla tiden med slötittande gör att man att troligtvis avstår. Det blir helt enkelt för jobbigt.

Tyvärr höll boken inte riktigt måttet för mig. Ämnet var absolut intressant vilket var anledningen till att jag valde att läsa färdigt boken, men jag fann boken otroligt tung och jobbig att läsa. Jag fick inget riktigt flyt i texten och jag upplevde det lite som att vada igenom gyttja. Jag upplevde även att det var mycket ordbajseri vilket bidrog till känslan att läsa och läsa och ändå aldrig komma vidare. För varje sak författaren rabblade de upp tre exempel.

Trotts det kände jag ände att jag tog med mig några saker från boken. Jag fick absolut nya insikter om vanor och nya tankar på hur jag ska förbättra mina nuvarande vanor så läsningen var inte helt bortkastad. Jag blev absolut inspirerad och tog till mig flera av tipsen för att implementera i min vardag.

Har du läst 1% regeln? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tycker.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!
 Titel: 1% metoden

Författare: James Clear

Förlag: Akademius Förlag

ISBN: 9789198624601

Comentários


bottom of page