top of page

Omläsning av böcker - Boksnack


Alla Harry Potter böckerna ligger i en hög på ett bord. Två av böckerna står lutade möt de andra böckerna. Framför bokhögen står en grön kaffemug.

Det här med omläsning av böcker, är det någonting du gör? Gör du det ofta?


Ibland känner jag att jag skulle vilja läsa om en bok som jag gillade, men jag samtidigt kan jag känna att det känns som "slöseri med tid" efter som det finns nya böcker som jag ännu inte har läst. Gamla böcker har jag ju redan läst och upplevt, medan nya böcker är ett nytt oupptäckt äventyr.


Samtidigt vet jag ju att jag kommer att uppskatta att läsa om en gammal favorit, den vet jag ju redan att jag gillar. Men en helt ny bok är ju en blank sida, jag vet ännu inte om jag kommer att gilla den eller inte. Är det då värt att lägga min värdefulla tid på att läsa en bok som jag kanske kommer att gilla eller borde jag istället läsa om en bok som jag vet att jag kommer att gilla.


Ibland är det svårt, och ibland kanske jag bara övertänker saker och ting. Har du någonsin upplevt den här känslan? Känner du också ibland att du kanske väljer bort att läsa en gammal favorit för att högen med nya böcker bara växer och blir större i en snabbare takt än vad du hinner med? Hur hanterar du det?


Jag är otroligt nyfiken på att höra din åsikt om det hela. Skriv gärna i kommentarerna eller på Instagram.


Till nästa gång! Trevlig läsning!

Comments


bottom of page