top of page

Mitt hemliga liv - BokrecensionFörfattaren Jenny Fagerlund har äntligen kommit ut med en ny bok: Mitt hemliga liv. Jag har verkligen älskat hennes tidigare böcker och slängde mig över denna boken så fort jag såg att hon skulle släppa en ny bok.


Mitt hemliga liv handlar om Moa vars farmor precis har gått bort. Farmoderns sista önskan är att Moa ska ärva hennes lägenhet och hennes kungspudel Iris. Moas omedelbara plan är att sälja farmoderns lägenhet och hitta ett nytt hem till Iris, men så en dag får hon ett brev från farmor. I brevet I brevet ber farmodern Moa att gör lägenheten till sin egen och att ta utränsningen av lägenheten i lugn och ro eftersom det finns en massa minnen från farmoderns liv som hon nu vill att Moa ska se.


Långsamt påbörjar Moa utränsningen av lägenheten och hon påbörjar stylingen inför mäklarens utvärdering. Men desto mer tid Moa spenderar i lägenheten desto mer upptäcker hon att hon trivs där. Moa börjar långsamt göra lägenheten till sin egen och efterhand inser hon att livet hon lever med sin pojkvän Ruben mer handlar om vad Ruben vill och inte så mycket om vad de båda vill.


Samtidigt försöker Moa lösa mysteriet med vem det är som lämnar farmors brev, för ingen av breven har något frimärke eller poststämpel.


Jag tycker att den här boken skiljer sig från författarens tidigare böcker som alla har varit otroligt lättsamma. Mitt hemliga liv är också en lättsam bok, men den här en mörk underton. Efterhand som Moa städar ur lägenheten får vi reda på allt mer om farmodern och dennes allt annat än lättsamma historia.


Samtidigt tycker jag att det är ett väldigt intressant ämne som författaren tar upp och en viktig historia att lyfte. Det är en bit av Sveriges historia som jag aldrig hade hört talas om tidigare, men som jag är glad att jag nu känner till.


Jag är väldigt glad att man idag skriver böcker där huvudkaraktärens första förhållande inte alltid nödvändigtvis behöver vara deras "för evigt". Jag tyckte författaren gjorde ett fantastiskt jobb med att visa att människor utvecklas och förändras vilket ibland kan resulterar i att man upptäcker att man kan vuxit ifrån varandra i ett förhållande.


Har du läst Mitt hemliga liv? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tycker.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!


 

Titel: Mitt hemliga liv

Författare: Jenny Fagerlund

Förlag: Nordstedts

ISBN: 9789113107516

bottom of page