top of page

Livet kan börja - Bokrecension

Uppdaterat: 6 sep. 2020


En bokhög ligger i ett ihåligt sängbord. Framför bokhögen står boken Livet kan börja.

Livet kan börja släpptes för två år sedan och jag läste nyligen om den på nytt och påmindes om exakt hur bra den är. Har du inte redan läst den är det ett måste.

Boken handlar om Imogen som efter två års planerande slutligen har valt att lämna sin make Vince och sitt liv bakom sig för att börja om på nytt i den franska lilla staden där hon bodde som liten, utan att säga så mycket som ett ord till någon. Familj och vänner lämnas oroligt kvar och undrar vad som har hänt och varför. Varför skulle Imogen vilja lämna sin perfekte och underbare make som är så snäll och kärleksfull mot Imogen, och varför skulle Imogen lämna sitt perfekta liv och perfekta hem bara så där. Men det är så klart lätt att tänka så när man inte vet vad som pågår bakom stängda dörrar. Vince och sin sida gör allt han kan för att hitta Imogen och föra henne hem igen.

Jag tycker att Livet kan börja är en fantastiskt välskriven bok där man lyckas balansera allvar och lättsamhet på ett perfekt sätt. Boken är spännande och man känner tydligt allvaret i att Imogen måste lyckas hålla sig gömd från sin man. Samtidigt är boken skriven på ett behagligt lättsamt sätt som gör den lättläst och rolig. Jag tror och hoppas även att boken sprider ett viktigt budskap om att saker och ting inte alltid är som det ser ut och att uttrycket döm inte boken efter omslaget fungerar på båda hållen.

Jag tycker författaren blandar dåtid och nutid på ett bra sätt och Imogens minnesbilder från när hon var liten vävs snyggt ihop med hennes nuvarande liv. Det gömmer sig även en mörk hemlighet i Imogens förflutna som vi långsamt nystar upp och får rätsida på i takt med att Imogen själv gör samma sak. Vad är det egentligen som har fått henne att återvända till just denna lilla staden i Frankrike? Och vad har egentligen pågått i Imogens liv för att få henne att lämna sin make och sitt så kallade perfekta liv utan som mycket som ett ord till farväl?


Har du läst Livet kan börja? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tyckte.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!


Jag har fått boken skickad till mig från förlaget, men mina åsikter är helt och hållet mina egna och går inte att påverka eller köpa.


 

Titel: Livet kan börja

Författare: Sheila O'Flanagan

Förlag: Louise Bäckelin Förlag

ISBN: 9789177990048

Comments


bottom of page