top of page

Julia och Jack - Bokrecension

Uppdaterat: 21 sep. 2020


En bok, en skål med chokladbitar och en mugg med varmchoklad ligger på en säng.

Jag har haft den här boken stående i min bokhylla i minst 2 år och har inte kommit för mig att läsa den förens nu. Jag måste även tillägga att trotts att jag haft boken så länge så hade jag inte en aning om vad boken handlade om när jag började läsa.


När boken börjar befinner sig vår huvudkaraktär Julia på en långweekend i New York tillsammans med sin stora kärlek Rickard. Äntligen ska de få tid för varandra bara de två. Det var i alla fall så planen såg ut tills dess att de råkar stöta på Julias ex Jack och hans nya partner. Julia kan inte låta bli att notera att Jack verkar ha förändrats en del till det bättre och att hans förhållande verkar irriterande perfekt. I tron om att de aldrig ska träffas Jack igen kan Julia inte hindra sig själv och plötsligt står hon och berättar om livet som hon tänker sig att hon och Rickard kommer att ha snarare än det de har idag. Men tänk så fel man kan ha.

Samtidigt döljer sig en hemlighet om Julias familj och hennes barndom under ytan. Och trotts att Julias syster svurit på att aldrig berätta för Julia verkar hemligheten närmare än någonsin att uppdagas.


Julia och Jack är en feelgood bok som enligt mig varken var bra eller dålig. Den var lagom underhållande och intressant men samtidigt otroligt förutsägbar. Jag förstod redan från början vad som komma skulle så, så värst mycket spänning blev det inte för mig de. Jag upplevde även att boken kändes utdragen och aning lång.


Boken skiftar mellan dåtid och nutid och jag tycker att författaren väver ihop de två tidslinjerna bra. Genom att titta tillbaka på dåtiden får insikter i hur Julias och Jack förhållande såg ut när de var tillsammans och vad som ledde till att de gjorde slut.


Jag tycker absolut att boken fungerar som slöläsning och det är absolut underhållande att se Julia trassla in sig allt mer för varje lögn hon drar och försöka se henne ta sig ur situationen hon satt sig i.


Har du läst Julia och Jack? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tyckte.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!


Jag har fått boken skickad till mig från förlaget, men mina åsikter är helt och hållet mina egna och går inte att påverka eller köpa.


 

Titel: Julia och Jack

Författare: Anna Lönnqvist

Förlag: Louise Bäckelin förlag

ISBN: 9789177990024

Comments


bottom of page