top of page

Ett hov av taggar och rosor - BokrecensionDe här är en spoiler fri recension.


När jag läste Ett hov av taggar och rosor för första gången tyckte jag att den var bra. Inte världsomvälvande kanske, men den var riktigt bra. Ett år senare kom uppföljaren Ett hov av dimma och vrede och den var så galet bra att jag inte visste vad jag skulle göra med mig själv när boken var slut. Andra gången jag läste Ett hov av taggar och rosor var den ännu bättre än den var första gången. Idag ligger den här bokserien i toppen på min favoritlista.


Ett hov av taggar och rosor är en modern fantasybok som har drag av Skönheten och odjuret. Boken handlar om Feyre som bor i en lite fallfärdig stuga tillsammans med sina systrar och sin far. Det har de förfärligt dåligt ställt och sedan några år tillbaka har Feyre blivit tvungen att ge sig ut i den farliga skogen och jaga för att familjen ska ha mat på bordet i slutet av dagen.


En dag dödar Feyre en enorm varg som resulterar i att en monsterliknande varelse dyker upp och kräver Feyres liv som återbetalning för sin döde vän. Feyre tvingas följa med den ohyggliga varelsen och bosätta sig i alvernas land som hon hela sitt liv lärt sig att frukta. Väl i alvernas land visar sig varelsen vara en högalv vid namn Tamlin. Med tiden lär Feyre känna Tamlin, hans hem och hans folk bättre och utan hans ondskefulla skepnad börjar andra, djupare känslor bildas mellan de båda.


Men ett mörker närmar sig och hotar alvernas land. Kommer Feyre och Tamlin kunna stoppa det i tid innan Tamlin och hela hans värld går under.


Det här är en fantastiskt bra bok med mycket spänning och äventyr. Gillar du fantasy så är det här ett måste. Författaren gör ett otroligt bra jobb med att skapa en helt ny och magisk värld som vi får lära jämsides med vår huvudkaraktär. Alla magiska väsen och magin i sin helhet beskrivs på ett naturligt och trovärdig sätt.


Jag tycker karaktärerna är välskrivna och känner upplever att de har ett djup vilket gör de unika. Jag uppskattar också karaktärsutvecklingarna som vi får se, både under bokens gång men också i serien som hel helt.


Det här är verkligen en bokserie som har allt. Älskvärda karaktärer, spännande platser och världar, en fantastik berättelse med många vändningar som du inte räknat med och en kärlekshistoria som överträffar det mesta.


I skrivande stund finns det 3 böcker släppta på svenska och 3 ½ släppta på origianlspråket engelska och fler är på gång.


Har du läst Ett hov av taggar och rosor? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tyckte.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!


 

Titel: Ett hov av taggar och rosor (Ett hov av taggar och rosor, #1)

Författare: Sarah J. Maas

Förlag: Modernista

ISBN: 9789177016779

Comments


bottom of page