top of page

Ekonomikalendern - BokrecensionJag fick Ekonomikalendern av Christina Sahlberg skickad till mig från förlaget Polaris fakta tillsammans med Fixa din privatekonomi. Jag hade sett en del bilder på sociala medier på Ekonomikalendern men egentligen inte hört någonting om vad den handlade om. Men när jag fick den i handen och började bläddra igenom den blev jag väldigt intresserad. Privatekonomi och att spara pengar är absolut ett intresse jag har.


Ekonomikalendern är en blandning av en kalender och faktatext. Inför varje månad står det lite fakta om vad författaren Christina Sahlberg tycker att man ska tänka på eller ta tag i under just den månaden. Det kommer bland annat lite information om deadlines som kan vara bra att ha i åtanke, såsom att betala skatten, eller tips på saker som kan vara bra att göra i just den månaden. Därefter följer två kalenderuppslag för varje månad, då kalendern sträcker sig över två år. Alltså ett uppslag för januari år 1 och ett uppslag januari år 2. Kalendern är odaterad så du kan använda den vilket år du vill. Du har även två uppslag där du har möjlighet att skriva egna anteckningar för just den månaden. På varje kalenderuppslag finns även ett inspirerande citat om pengar.


Nyfiken och taggad som jag var började jag med att läsa igenom bokens faktatexter från pärm till pärm. Jag har alltså i skrivande stund ännu inte gjort någon av skrivuppgifterna eller övningarna. Texterna var absolut intressanta och jag uppskattar att författaren spridit ut texterna på ett relevant sätt över året. På så sätt blir det inte så mycket man ska läsa varje månad och steget till att man faktiskt tar tag i, och gör uppgifterna varje månad, blir inte så långt.


För mig som är lite nördig på ämnet och verkligen har ett intresse så hade jag personligt önskat mer, av allt. Jag hade gärna tagit emot ännu fler tips och ännu mer övningar. Men jag förstår samtidigt att det nog inte är så många som kanske håller med mig om det. För de flesta är nog boken lagom som den är, och mer text eller övningar hade antagligen resulterat i att man inte orkar genomföra det hela.


Jag uppskattar att boken börjar med att man ska fylla i några uppgifter om hur ens ekonomi ser ut just nu. På samma sätt avslutas även boken med en summering, vilket jag gillar. Det knyter på något sätt ihop säcken så att man på ett tydligt och bra sätt kan se förändringar. Det gör att allt ens jobb inte bara flyter iväg när boken tar slut utan man får en sammanställning och ett avslut.


Jag gillar absolut upplägget för boken. Jag tycker uppgifterna är enkla och rakt på sak (jag har ännu inte gjort någon, men jag har läst igenom alla). Jag gillar att man får bra och tydlig bakgrundsinformation inför varje uppgift i och med faktatexterna. Och man har god tid på sig att genomföra uppgifterna då du har en hel månad på dig med varje kapitel.


Jag är väldigt taggad och spänd på att starta mitt första år med Ekonomikalendern. Och jag är extra tacksam att jag fått den så här lagom i januari, vilket bara gör det ännu enklare att börja min resa.


Har du läst Ekonomikalendern? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Hur upplever du fattigjanuari? Har du läst någon intressant bok om privatekonomi som du vill tipsa om? Jag ser fram emot att höra vad du tycker.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!


 

Jag har fått boken skickad till mig från förlaget, men mina åsikter är helt och hållet mina egna och går inte att påverka eller köpa.


Titel: Ekonomikalendern

Författare: Christina Sahlberg

Förlag: Polaris fakta

ISBN: 9789189215764


Comentarios


bottom of page