top of page

Till alla killar jag har gillat - Recension

Uppdaterat: 9 sep. 2018


Boken Till alla killar jag har gillat, ligger mitt i en gräsmatta full med lila blommor

Wow!


Jag har verkligen saknat att läsa, vad jag brukar kallar för sommarböcker, vilket är super mysiga, lättsamma, unga vuxna, kärleksromaner. Alla Sarah Dessens och alla Jenny Colgans böcker hamnar till exempel i den här kategorin.


Det här är en sådan bok som jag skulle kalla för ingenting bok, inte på något negativt vis. Tvärt om ibland vill man helt enkelt bara ha något lättsamt att läsa, där det värsta som händer är att tjejen är olyckligt kär.


Jag tyckte boken var otrolig mysig och jag läste hela boken i en enda sittning. Jag kunde inte låta bli. Jag ville bara läsa lite till… och lite till… och lite till. Och plötsligt var boken slut och nu vill jag bara läsa fortsättning. Lyckligtvis är det inte allt för länge tills de kommer ut.


Boken handlar om Lara Jean, under hela sitt liv har hon varit kär 5 gånger. Varje gång har Lara Jean skrivit ett kärleksbrev till killen hon gillat, men aldrig skickat. Istället sparar hon breven i en hattask. Breven är inte tänkte för killarna utan är endast skrivna för Lara Jeans ögon. Men en dag kommer en av killarna upp till henne med sitt brev i handen och undrar vad allt det här handlar om. Lara Jean får panik och springer hela vägen hem bara för att upptäcka att alla breven saknas. Någon har skickat iväg alla breven som Lara Jean skrivit. Mycket mer än så vill jag inte säga efter som jag inte vill avslöja något, men det uppstår kaos och situationen blir bara värre desto mer Lara Jean försöker rätta till den.


Lara Jean tycker jag är en trevlig karaktär att följa och jag känner igen mig massor i henne. En lagom blyg tjej som trivs som bäst när hon inte står i centrum. Jag förstår att hon tycker det är jobbigt och inte vet hur hon ska hantera situationen när hon får reda på att breven skickats ut, jag hade inte heller vetat hur jag skulle hantera det.


Lara Jean står även väldigt nära sin familj, lite väl nära om du frågar mig. Stundvis känns det som att hon inte har någon kompis att hänga med, så hon hänger med sin familj istället, vilket hon ju till och med själv påpekar vid något tillfälle.

Hennes äldre syster däremot går mig på nerverna. Jag förstår att hon har försökt ta över någon form av mamma roll efter att deras mamma gått bort, men ändå. Det känns nästan som att hon försöker trycka ner Lara Jean i allt hon gör. Tydligen kan Lara Jean inte göra någonting bra och även när hon faktisk göra någonting bra, så duger det aldrig åt hennes syster.


Det sköna med boken är, att även om situationen Lara Jean har hamnat i är riktigt jobbig så är det ingen katastrof, jorden går liksom inte under, även om det känns så för Lara Jean. Visst hejar man och vill att det ska gå bra för henne, men samtidigt kan man jag inte låta bli att se det komiska i situationen.


Ska du ta med dig en bok till stranden eller på semestern i sommar så tycker jag absolut att det bör vara denna. Den är lättsam och härlig och stundvis sitter jag och skrattar högt över hela situationen. Lara Jean är en super härlig ung tjej som reagerar precis som vilken tonåring skulle göra, hon försöker rätta till allting genom att göra allting ännu värre.


Boken fick utan tvekan 5/5 av mig! Jag behöver mer av den här sortens böcker!

Har du läst Till alla killar jag har gillat? Håller du med mig? Håller du inte med mig? Jag ser fram emot att höra vad du tycker!


Tills nästan gång! Trevlig läsning!


----------------


Titel: Till alla killar jag har gillat (Till alla killar jag har gillat, #1)

Författare: Jenny Han

Förlag: Lavender Lit

ISBN: 9789187879364

Comments


bottom of page