top of page

Offrens offer - Recension

Uppdaterat: 9 sep. 2018


En hand som håller i boken Offrens offer, med en några nakna träd och en sjö i bakgrunden. En tjock dimma ligger över allt ihop och gör att naturen ser mystisk ut

En mycket spännande och stundvis ganska obehaglig bok.


Jag fick ett recensionsex av den här boken i december. Den låt väldigt spännande och jag la den direkt till min att-läsa-lista. Dock hade jag en del andra böcker som jag just då såg mer fram emot att läsa och boken halkade därför ner på priolistan. Nu har boken varit ute i butik ett tag och jag har äntligen fått tummen ur till att läsa den, och plötsligt undrar jag varför jag inte tagit mig tid och läsa den tidigare.

Från första stund är jag fast och jag kan inte sluta läsa. Här handlar det inte om något långsamt intro inte. Vi slängs direkt in i historien och till bokens första brottsplats där vi hittar en kraftigt torterad kropp. Alla utgår ifrån att personen är död pga dess allvarliga skador, tills personen ifråga börjar skrika.


Härifrån tar boken sats och vi skickas ut på ett spännande men fruktansvärt äventyr.

Kropp efter kropp dyker upp genom bokens gång, den ena värre torterad och sargad än den andre. Till en början följer vi historien genom två personers perspektiv, polisen Carl, som är ansvarig för utredningen av morden och Aftonbladsreportern Alexandra, som konstant försöker snoka reda på vad som har hänt så att hon kan skriva en artikel om det. En bit in i boken får vi även se bitar av historien ur mördarens perspektiv tills vi, i slutet av boken, följer denna helt helt och hållet.


Boken väldigt ganska fruktansvärd och inte för den äckelmagade då författaren inte skyr några detaljer när det kommer till att beskriva exakt hur tortyren går till väga när vi få följa historien ur mördarens perspektiv. Utöver det var boken i sig inte särskilt grov, utan är mest spännande.


Språket är lättsamt och enkelt vilket jag tycker är bra och gör att storyn flyter på bra. Historien griper tag i en från första sidan och det är omöjligt att lägga boken. Vi lär inte känna karaktärerna alltför väl, utan vi får reda på lite lagom mycket, vilket jag tycker är bra och det känns relevant till storyn. Detta efter som bokens fokus ligger på morden och jakten på mördaren, vilket är där jag tycker att fokuset ska ligga, inte på att lära känna polisen personligen. Karaktärerna känns väldigt trovärdiga, särskilt mördaren, när vi lär känna denna.


Vill du följa poliser i en spännande jakt på en mördare som lämnar en strid ström av kroppar efter sig och som är så skicklig att den verkar omöjlig att fånga tycker jag absolut att du ska plocka upp Offrens offer.


Jag gav boken 4/5 eftersom jag tyckte den var väldigt spännande och bra och inte kunde lägga ner den. Däremot blev det mot slutet till och med lite väl obehagligt och äckligt för min del. Hade det inte varit för det hade den fått en 5a av mig.


Håller ni med mig? Håller ni inte med mig? Jag ser fram emot att höra vad ni tycker!


Tills nästa gång! Trevlig läsning!


----------------


Titel: Offrens offer

Författare: Bo Svernström

Förlag: Albert Bonniers Förlag

ISBN: 9789143531220

Comments


bottom of page