top of page

Jag och min blogg

Uppdaterat: 11 feb. 2019


En bokhög bestående av följande böcker: Children av blood and bone, Kärlek, hat och andra filter, Ett hov av taggar och rosor, och Döttrar av natt. Ovanpå bokhögen sitter en funko pop figur föreställande en Schäfer hund

Vem är jag och vad kommer att ske med den här bloggen?

Jag är en 23 årig tjej som älskar böcker. Jag läser det mesta som kommer i min väg och jag har nog egentligen ingen kategori som jag verkligen inte alls klarar av… ja det skulle vara riktigt sliskiga kärleksromaner då, där går nog min gräns. I övrigt läser jag det mesta och envis som jag är så är jag typen som inte kan ge upp på en bok, även om jag inte gillar den. Har jag väl börjat kan jag lika gärna läsa klart den. Det är väldigt få böcker som jag verkligen dnf:ar (did not finish), det har nog bara hänt någon enstaka gång.

När jag själv väljer böcker så väljer jag främst kategorierna unga vuxna, fantasi och äventyr. Det slinker även ner en och annan samtida bok, främst under sommaren.

Just nu är jag även inne i en period där jag läser en hel del självhjälpsböcker om allt från hur man kan läsa av andra människor till hur sociala medier fungerar och hur man driver egna företag.


Jag älskar att diskutera böcker med andra, men eftersom jag är en hyfsat snabb läsare så är det sällan någon som håller mitt tempo. Vilket innebär att när mina vänner väl kommer till att läsa boken som jag rekommenderade så har jag redan hunnit läsa ut boken och börjat läsa på en ny.

Det gör att det ibland blir lite ensamt.

Jag skapade därför denna blogg för att kunna dela med mig av mina tankar och åsikter om böckerna jag läser och höra vad andra tycker och tänker.

Självklart vill jag även kunna tipsa om bra böcker, och avråda från mindre bra böcker. Men jag vill också kunna prata med andra som läser samma bok som jag och kunna ha en diskussion om boken.


Jag kommer främst att finnas här på bloggen, men jag har även en Instagram, där jag kommer lägga upp snygga bilder på böcker (så klart) och ett Goodreads konto, vilket är det jag använder för att hålla ordning på alla böcker jag har läst och vill läsa. Jag kommer endast acceptera vänförfrågningar från personer som jag känner personligen och alla andra följer jag helt enkelt bara, jag tycker det blir enklare så. Jag kommer alltså inte att acceptera någon vänförfrågningar, men om du är intresserad så får du gärna följa mig i stället.


(En hemlighet om mig är att jag inte har något emot spoilers, tvärtom, jag gillar dem. Det stör mig faktiskt mer att inte veta vad som händer 😉 )


Hej från mig så länge :)

bottom of page