top of page

Jag glömmer dig aldrig - BokrecensionIngen sommar utan en Sarah Dessen bok är ett citat jag har hört många gånger och jag kan inte annat än hålla med. Sarah Dessens böcker är perfekt mysläsning på sommaren. Denna sommaren släpptes Jag glömmer dig aldrig på svenska.


Jag glömmer dig aldrig handlar om Emma Saylor vars mamma gick bort när Emma var liten. Efter det tappade hon kontakten med den sidan familjen och idag känner Emma bara sin pappas sida av familjen. Men dagarna innan Emmas pappa ska åka på bröllopsresa med sin nya fru förändras allt. Emmas skulle nämligen bo hos sin bästa kompis medans hennes pappa var borta men en familjekris mitt i natten förändrar det. Plötsligt har Emma ingenstans att bo och hennes pappa är av den bestämda åsikten att hon är alldeles för ung för att klara sig på egenhand. Fast beslutad att inte låta resan ställas in på grund av henne föreslår Emma att hon skulle kunna bo hos sin mammas familj i North Lake. För Emma blir det en sommar hon sent ska glömma när hon plötsligt får lära känna sin mammas familj och får reda på mer om sitt förflutna och om sin mamma. Tillslut vem hon knappt vem hon själv är längre. Emma, som hon alltid kallats hemma eller Saylor som hennes mamma kallade henne.


Jag glömmer dig aldrig är precis allt det som en Sarah Dessen bok förväntas vara. Mysläsning med djup. Boken är lättsam, roligt och utspelar sig i vackra somriga miljöer. Samtidigt har Emma ett glömt förflutet som hon måste nysta i och en bortgången mamma som hon inte vet någonting om, vilket ger boken spänning och djup.


Som vanligt tycker jag att Sarah Dessen är duktig på att ge boken en variation av karaktärer och inte bara ett gäng likadana unga tjejer som alla tycker och tänker likadant. Här har vi karaktärer i olika åldrar, i olika faser i sina liv, med olika historier och förutsättningar i livet. Vilket, för min del, gör att Sarah Dessens böcker skiljer sig från andra, lite mer intetsägande, feelgood böcker.


Har du inte läst någon av Sarah Dessens böcker kan jag varmt rekommendera dem. De är de perfekta böckerna om du vill svepas med och underhållas för en stund. Böckerna är inte en serie och kan läsas i vilken ordning som helst. För den som är uppmärksam kan man dock upptäcka att karaktärer och platser från en bok ibland nämns i en annan bok. Lite som ett påskägg!


Har du läst Jag glömmer dig aldrig eller kanske någon annan av Sarah Dessens böcker? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tyckte.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!


 

Titel: Jag glömmer dig aldrig

Författare: Sarah Dessen

Förlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 9789129726961

Comments


bottom of page