top of page

Inte helt Miss Lyckad - Bokrecension


En hand som håller upp boken "Inte helt Miss Lyckad" framför ett gult rapsfält och en blå himmel.

Uppföljaren till I huvudet på Miss lyckad är äntligen här! Serien om Louise Locke blir bara bättre och bättre för varje bok!


I seriens andra bok; Inte helt Miss Lyckad, har Louise äntligen fått det ärofyllda jobbet som chefsredaktör på resetidningen Away som hon så länge längtat efter. Tyvärr är livet långt ifrån så glammigt och bekvämt som Louise hade drömt om och hon har mer än någonsin att göra på sitt nya jobb. Inte nog med att hon måste städa upp den röra som deras gamla chef Manilla lämnade efter sig, men hon måste även komma på en nya framtidsplan för hur Away ska utvecklas digitalt, något som ska presenteras för ledningen. Som om inte det vore nog blir hennes man Johan erbjuden ett halvårskontrakt i Uganda och mot sitt bättre vetande bjuder Louise in sin tio år yngre syster Kajsa för att hjälpa till med barnen medan Johan är borta.

Chefsjobbet är tuffare än vad Louise tänkt sig, kollegorna har hemliga möten utan henne, Johan är på andra sidan jorden och hennes omogna syster har plötsligt bestämt sig för att hon ska utbilda sig till livscoach och belamrar nu Louises hus med pyssel. Ingenting blev riktigt som hon tänkt sig.


Jag måste börja med att säga att jag tycker den här boken är snäppet bättre än den första boken och jag älskade verkligen den första boken. Louise är verkligen en karaktär som vem som helst kan känna igen sig i, vare sig man har barn eller inte. Hon kämpar med att få ihop allt i vardagen och ställer skyhöga krav på sig själv eftersom hon är orolig för vad andra ska tänka om hon hämtar barnen senare på dagis eller om hon inte är en tillräckligt inkluderande chef.

Jag tycker också att man har framställt flytten till det nya chefsjobbet på ett väldigt bra och igenkännande sätt. Hon känner sig inte riktigt säker på någonting, höftar och gissar en massa och hoppas förtvivlat att ingen ska genomskåda hennes falska självförtroende. Jag tycker att det är en väldigt ärligt bild som jag tror många känner igen sig i. Det finns egentligen inga rätta eller felaktiga svar och Louise försöker ständigt göra sitt bästa.


Samtidigt är Louise misslyckanden ganska underhållande och jag har sällan långt till skratt. Hur någon kan ha så mycket saker som kan gå emot en på samma gång är imponerande.

Det nya tillskottet i familjen Lockes hushåll, Kajsa, går mig precis lika mycket på nerverna som som hon går på Louise nerver. Hon är slarvig och oansvarig och verkar leva i någon fantasivärld där allting är regnbågar och enhörningar. Jag förstår Louise till hundra procent att hon retar sig på sin syster och har svårt för att bo ihop med henne. Samtidigt kan man ju inte låta bli att reta sig på att barnen nästan verkar älskar Kajsa mer och verkar vara redo att byta ut sin egen mamma vilken dag i veckan som helst, vilka förrädare. Sen bidrar det förstås till att visa att Louise, och allt hon gör, inte alltid blir perfekt.


Jag tycker att Inte helt Miss Lyckad är en fantastiskt rolig och underhållande bok som det är lätt att känna igen sig i. Louise kämpar på med att få livspusslet att gå ihop precis som alla vi andra och det är underhållande, och ganska skönt att läsa om hennes misslyckande och känna att man inte är ensam.


Boken slutar dock precis som den förra boken, väldigt abrupt, och jag känner mig nästan lite snuvad på slutet. Så nu väntar jag med spänning på nästa bok, för det bara måste blir fler böcker om Louise Locke och hennes trassliga men underhållande vardag.


Heller du med mig eller tycker du något helt annat? Jag ser fram emot att höra vad du tycker i kommentarerna nedan eller på Instagram.


Tills nästa gång! Trevlig läsning! 


Titel: Inte helt Miss Lyckad (Louise Locke, #2)

Författare: Veronica Linarfve

Förlag: Lind & Co

ISBN: 9789177797470

bottom of page