top of page

I huvudet på Miss Lyckad - Bokrecension

Uppdaterat: 9 sep. 2018


Bilden visar en färgglad, randig strandhandduk liggandes i sanden. På handduken ligger en vit iphone, ett par Apple airpods hörlurar, en ta med mugg med iste och en flaska solkräm

I huvudet på Miss Lyckad handlar om Louise en ung mamma som jobbar som redaktör på ett resemagasin. Hon är tillsammans med Johan, en ung, snygg läkare. Louises chef har på senaste tiden börjat hinta till att hon kan vara påväg att välja en ny chefsredaktör, och denne chefsredaktör skulle kunna bli Louise om hon bara *hint* *hint* anstränger sig lite mer och kommer med nytänkande förslag… och allt vad det nu är. Louise anstränger sig allt vad hon kan för att göra ett så bra jobb som möjligt och hon tar på sig allt mer och mer jobb, fast att hon egentligen aldrig kommer hinna med allt. Samtidigt är det ju Stella. Pigg, ung och ny på redaktionen, som försöker tävla med Louise. Kan hon inte bara lägga ner? Varför måste hon alltid visa sig på styva linan och var så himla duktig alltid.


Hemma är Louise småbarnsförälder till tre små barn, som hon måste hinna hämta i tid på förskolan och sedan ställa sig och laga näringsrik kost till. Men det är inte alltid så lätt och ibland kommer hon hem och upptäcker att kylen är tom och blir tvungen att smyga med barnen till McDonalds och hoppas att ingen ser henne. Samtidigt jobbar Johan oregelbundna tider och ibland blir han inringd extra, så det är inte alltid Johan kan hjälpa till med barnen. Till på köpet har Louise och Johan varit tillsammans i sju år och ringen på Louise vänstra hand lyser fortfarande med sin frånvaro. Varför frågar Johan aldrig? Louise kämpar verkligen och vill verkligen ha ett perfekt liv, men det är verkligen inte så lätt.


Innan vi börjar med recensionen, kan vi prata om hur prefekt titeln på boken är och hur välgenomtänkt den är. Jag tror inte att jag sett en så klockren titel på länge. Miss Lyckad, Miss-lyckad, Misslyckad. Jag vet förstås inte om det är tänkt så eller om det bara är jag som tolkade det så, men jag tänker utgå ifrån att det var planerat. Fantastiskt eloge till vem som än kom på den i vilket fall.


Jag är otroligt imponerad av Louise, hon kämpar och har sig, och försöker verkligen få så liv att gå ihop, vilket jag tror vem som helst av oss kan känna igen sig i. På jobbet verkar det inte spela någon roll hur mycket hon kämpar för hennes chef Manilla vill alltid att hon ska kämpa lite till. Frustrationen över att man vill vara duktig men ändå aldrig räcker till känns igen.


Jag finner Louise väldigt rolig, hennes humör åker upp och ner snabbare än en bergochdalbana och det är otroligt roligt att se. Så kommer hon på en ny och bra idé, så blir hon jätte glad och är helt säker på att chefen kommer bli jätte stolt över henne. Sen får hon ett märkligt sms från Johan och så är hon helt övertygad om att Johan vänstrar med någon annan. I ena sekunden blir hon glad över att kollegan erbjuder sig att hjälpa till med hennes arbete, i nästan inser hon att kollegan antagligen bara gör det för att framstå som bättre i chefens ögon.

Humörssvängningarna är ytterst underhållande.


Utan att avslöja någonting, måste jag säga att det enda negativa jag har att säga om denna boken var slutet. Jag tyckte slutet var väldigt hastigt och lustigt. Det blev lite sagoslut över allt ihop: ”Prinsessan och prinsen gifte sig och sen levde de lyckliga i alla sina dar, Slut.” Vi hann bara precis få höra att allting löste sig och att Louise fick det hon ville ha, varpå boken väldigt abrupt tog slut. Ingen avslutning, ingen epilog, ingenting. Den bara tog slut. Jaha och vad hände sedan då, undrar ju jag då?


Boken är en härlig feelgood bok med många element som jag tror det flesta kan känna igen sig i. Stressen över att få ihop vardagen, paniken över att hinna med och att göra ett bra jobb och oron över förhållandet med sin partner. Det är alla helt vanliga problem som vem som helst kan uppleva i sin vardag.


Boken har humoristiska inslag och vid flera tillfällen skrattar jag högt. Boken fick, utan tvekan, 5/5 av mig.


Håller du med mig eller tycker du något helt annat. Jag ser fram emot att höra vad ni tycker i kommentarerna nedan eller på Instagram.


Tills nästa gång! Trevlig läsning!


 

Titel: I huvudet på Miss Lyckad

Författare: Veronica Linarfve

Förlag: Lind & Co

ISBN: 9789177793328

Комментарии


bottom of page