top of page

Damerna som packade bilen och lämnade allt - BokrecensionFör ungefär två år sedan läste jag en bok som hette Damen som köpte en buss och bara drog vilken jag fann ytterst underhållande. Nu, ungefär två år senare, har författaren äntligen släppt en ny bok Damerna som packade bilen och lämnade allt.


Georgie har aldrig riktigt litat på sin systers man och hon är helt övertygad om att han håller på med skumma affärer. Hennes syster Bonnie har aldrig varit redo att lämna honom, men när hon en natt när hon är ensam hemma vaknar av att någon letar igenom huset bestämmer hon sig att det trotts allt får vara nog. Bonnie smiter hem till Georgie som har kommit på en plan. Systrarna, tillsammans med deras 80-åriga mamma och Georgies 21-åriga dotter ska lämna Liverpool och gömma sig i Sussex. Men att hålla sig undan från personer som vill hitta en kan vara betydligt svårare än man tror, vilket de snart upptäcker.


Boken ingår inte i någon serie och har ingenting att göra med författarens förra bok. Författarens tidigare bok Damen som köpte en buss och bara drog tyckte jag hade många liknande drag med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. De är precis lika galna och de ena otänkbara äventyret avlöser det andra. Jag upplever att den uppföljande boken Damerna som packade bilen och lämnade allt inte riktigt har samma likhet. Den här boken är mer ett enda långt äventyr tillskillnad från den förra boken som på något sätt kändes som många små, kort äventyr som avlöste varandra. Jag tycker boken är otroligt roligt och spännande. Språket är enkelt vilket gör boken otroligt lättläst och berättelsen flyger förbi när man nyfiket undrar hur det ska gå för de allihopa.


Kombinationen av att att stänga in en 80-årig dam tillsammans med sina två döttrar och sitt 21-åriga barnbarn i en bil i flera dagar, skapar en lustig effekt. Deras generationer har verkligen olika syn på livet och olika prioriteringar i deras underhållande flyktförsök bort från en man som verkar vilja Bonnie illa.


Har du läst Damerna som packade bilen och bara drog? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tyckte.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!


 

Titel: Damerna som packade bilen och bara drog

Författare: Judy Leigh

Förlag: HarperCollins Nordic

ISBN: 9789177190226

Comentarios


bottom of page