Mina senaste bokrecensionerJag ska ärligt erkänna att när jag hörde talas om denna boken blev jag ganska förvånad. Jag trodde nämligen att den här bokserien var slut men den tredje boken och hade ingen aning om att det skulle komma fler böcker i serien.

Bokserien Miss Peregrins hem för besynnerliga barn handlar om ett gäng personer som har annorlunda magiska krafter, så kallade Besynnerliga. För att skydda de från farorna som omvärlden utgör bor de ihop under Miss Peregrins beskydd.

Dagarnas karta tar vid exakt där själarnas bibliotek slutar. Vi kastas omedelbart in i handling utan mycket till presentation. Kriget mot tomgastarna är nu över och Jacob, Miss Peregrin och hennes skyddslingar måste nu hjälpas åt att återuppbygga den besynnerliga världen. Men att återuppbygga världen är inte riktigt så spännande som Jacob och hans vänner hade hoppats och snart ger de sig ut på egna äventyr utan Miss Peregrins tillåtelse eller vetskap. Vad de inte vet men som de snart blir varse, är att det besynnerliga samhället i nutidens USA inte riktigt ser ut och fungerar som de är vana vid i dåtidens Storbritannien.

Det kändes som att det var väldigt länge sedan jag läste övriga böcker i serien och jag var till en början inte så intresserad av den. Men jag hade läst resten av serien så jag beslöt mig för att lyssna på den i alla fall. Till en början hade jag svårt att komma ihåg vem som var vem av karaktärerna och vilka förmågor de hade, men efterhand som jag lyssnade så kom det långsamt tillbaka till mig, och ju längre in i boken jag kom desto mer spännande blev den, tills jag fastnade helt.

För de som redan läst resten av serien är detta en självklar fortsättning. Har man inte börjat på serien ännu så är detta ett ypperligt tillfälle att börja med fyra lagom tjocka och härligt spännande böcker.

Jag gillade att man i den här boken fick se se mer av karaktärerna i både dåtiden och nutiden. Det var även spännande att se de besynnerliga barnen försöka passa in i Jacobs moderna tid och se hur de upplevde alla nya saker som inte fanns i deras tid.

I den här boken var det inte lika mycket karaktärsuppbyggnad som i de tidigare böckerna vilket jag tyckte var bra då det lades mer tid och fokus på äventyret med de besynnerliga barnen i en ny värld. I den här boken fick vi dock veta mer om Jacobs farfar Abe och hans historia vilket jag tyckte var väldigt spännande. Jag ser verkligen fram emot att få veta mer om Abe och att få följa med på Jacobs äventyr på egen hand.


Har du läst Dagarnas karta? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tyckte.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!Titel: Dagarnas karta (Miss Peregrin hem för besynnerliga barn, #4)

Författare: Ransom Riggs

Förlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 9789129714739Det här med omläsning av böcker, är det någonting du gör? Gör du det ofta?


Ibland känner jag att jag skulle vilja läsa om en bok som jag gillade, men jag samtidigt kan jag känna att det känns som "slöseri med tid" efter som det finns nya böcker som jag ännu inte har läst. Gamla böcker har jag ju redan läst och upplevt, medan nya böcker är ett nytt oupptäckt äventyr.


Samtidigt vet jag ju att jag kommer att uppskatta att läsa om en gammal favorit, den vet jag ju redan att jag gillar. Men en helt ny bok är ju en blank sida, jag vet ännu inte om jag kommer att gilla den eller inte. Är det då värt att lägga min värdefulla tid på att läsa en bok som jag kanske kommer att gilla eller borde jag istället läsa om en bok som jag vet att jag kommer att gilla.


Ibland är det svårt, och ibland kanske jag bara övertänker saker och ting. Har du någonsin upplevt den här känslan? Känner du också ibland att du kanske väljer bort att läsa en gammal favorit för att högen med nya böcker bara växer och blir större i en snabbare takt än vad du hinner med? Hur hanterar du det?


Jag är otroligt nyfiken på att höra din åsikt om det hela. Skriv gärna i kommentarerna eller på Instagram.


Till nästa gång! Trevlig läsning!De här är en spoiler fri recension.


När jag läste Ett hov av taggar och rosor för första gången tyckte jag att den var bra. Inte världsomvälvande kanske, men den var riktigt bra. Ett år senare kom uppföljaren Ett hov av dimma och vrede och den var så galet bra att jag inte visste vad jag skulle göra med mig själv när boken var slut. Andra gången jag läste Ett hov av taggar och rosor var den ännu bättre än den var första gången. Idag ligger den här bokserien i toppen på min favoritlista.


Ett hov av taggar och rosor är en modern fantasybok som har drag av Skönheten och odjuret. Boken handlar om Feyre som bor i en lite fallfärdig stuga tillsammans med sina systrar och sin far. Det har de förfärligt dåligt ställt och sedan några år tillbaka har Feyre blivit tvungen att ge sig ut i den farliga skogen och jaga för att familjen ska ha mat på bordet i slutet av dagen.


En dag dödar Feyre en enorm varg som resulterar i att en monsterliknande varelse dyker upp och kräver Feyres liv som återbetalning för sin döde vän. Feyre tvingas följa med den ohyggliga varelsen och bosätta sig i alvernas land som hon hela sitt liv lärt sig att frukta. Väl i alvernas land visar sig varelsen vara en högalv vid namn Tamlin. Med tiden lär Feyre känna Tamlin, hans hem och hans folk bättre och utan hans ondskefulla skepnad börjar andra, djupare känslor bildas mellan de båda.


Men ett mörker närmar sig och hotar alvernas land. Kommer Feyre och Tamlin kunna stoppa det i tid innan Tamlin och hela hans värld går under.


Det här är en fantastiskt bra bok med mycket spänning och äventyr. Gillar du fantasy så är det här ett måste. Författaren gör ett otroligt bra jobb med att skapa en helt ny och magisk värld som vi får lära jämsides med vår huvudkaraktär. Alla magiska väsen och magin i sin helhet beskrivs på ett naturligt och trovärdig sätt.


Jag tycker karaktärerna är välskrivna och känner upplever att de har ett djup vilket gör de unika. Jag uppskattar också karaktärsutvecklingarna som vi får se, både under bokens gång men också i serien som hel helt.


Det här är verkligen en bokserie som har allt. Älskvärda karaktärer, spännande platser och världar, en fantastik berättelse med många vändningar som du inte räknat med och en kärlekshistoria som överträffar det mesta.


I skrivande stund finns det 3 böcker släppta på svenska och 3 ½ släppta på origianlspråket engelska och fler är på gång.


Har du läst Ett hov av taggar och rosor? Vad tyckte du? Skriv i kommentarerna eller på instagram. Jag ser fram emot att höra vad du tyckte.


Tills nästa gång! Trevlig Läsning!Titel: Ett hov av taggar och rosor (Ett hov av taggar och rosor, #1)

Författare: Sarah J. Maas

Förlag: Modernista

ISBN: 9789177016779

Instagram

  • White Facebook Ikon
  • White Instagram icon
  • white goodreads icon
  • white mail icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now